Ep 120 - Magor Csibi - Cum contribui la cultura organizațională din care faci parte, ca antreprenor/angajat/freelancer?

Descrierea episodului:

Cât de important este să ne asumăm, ca antreprenori/angajați/freelanceri, rolul pe care îl avem atunci când lucrăm alături de ceilalți în ecosistemul atât de complex al unei organizații, pentru a cărei bună funcționare avem nu doar așteptări, ci și responsabilități?

Ca să afli răspunsul la această la această întrebare și la multe altele, l-am adus în podcastul despre #GândireFăcutăVizibilă pe Magor Csibi. 

Invitatul meu este un expert în leadership și cultură organizațională antrenat să observe totalitatea comportamentelor dintr-o organizație, ca pe baza lor să creeze soluții pentru îmbunătățirea modului în care toți membrii ei interacționează, comunică și se simt la locul de muncă.

Însă dincolo de etichetele de pe LinkedIn, mi-a plăcut foarte mult descrierea pe care și-a făcut-o Magor chiar la începutul episodului, în care explică cum căutarea răspunsurilor și a impactului au fost o constantă a vieții lui, personale și profesionale. 

Și mi-au plăcut multe dintre ideile lui, pe care mi le-am și notat, dar o las aici pe aceea despre îmbunătățirile mari care nu vin din revoluții, ci „vin din reglajul elementelor, a mindset-ului și a percepției, pentru că nu trebuie să schimbăm lumea ca noi să vedem diferit lumea”. 

Ți-ai dat seama deja, am vorbit cu el despre un nou mindset, despre o resetare sănătoasă a gândirii antreprenorilor/angajaților/freelancerilor, despre cum cultura organizațională este suma obiceiurilor noastre, dar și despre:

🎧 Cine este Magor? (04:00)

🎧 Ce face din rolul său? (06:30)

🎧 Ce ar spune unui lider care se îndoiește de propria influență? (10:30)

🎧 De unde începe procesul transformațional al unui lider? (15:00)

🎧 Pot să am impact asupra culturii organizaționale ca angajat? (18:00)

🎧 Cum se poate pregăti un angajat pentru discuțiile despre schimbare cu managerul? (26:00)

🎧 Trei perspective de integrat de către antreprenorii care vor să își dezvolte organizația spre leadership uman? (34:00)

🎧 De ce e important să avem sens în ceea ce facem ca angajați? (46:00)

🎧 Cum impactează un freelancer cultura organizațională? (53:00)

🎧 Despre importanța încrederii în crearea și susținerea culturii organizaționale (58:00)

🎧 De ce este cultura organizațională în sine o viață a mai multor oameni la un loc? (01:04:00)

🎧 Mesaj pentru antreprenori/angajați/freelanceri: Nu ești singur! (01:06:30)

Dă play, apoi descoperă-l pe Magor online și urmărește ceea ce scrie, ceea ce vorbește, gândirea pe care și-o face vizibilă acolo.

Mădălina Vasiu

Antreprenor & Producător Podcast

"M-am îndrăgostit de podcasting în 2016. Acesta nu este primul podcast pe care îl produc. Dar e primul care-mi poartă numele."